Грим

Дали има логика да се използва паста без фториди?

Ще трябва да проведете много изследвания, за да отговорите на този въпрос, но основната идея може да бъде разбрана без да се изисква много богат литературен анализ. Фториди представляват един от най-важните елементи, необходими за здравото на нашите зъби, но най-важното е да се разбере защо е наложително да се използват фторидни пасти за стомаха. Както и дали не има по-добри алтернативи за тези, които предпочитат да не използват фторидна паста.

Защо е важно да ползваме фторидна паста?

Ако няма достатъчно фториди в организма ни, то това може да доведе до появата на следните проблеми:

  • Плохо орално здраве – ако зъбите не са достатъчно защитени от северини и удушения, появата на зъбни навислини и кариес е вероятна.
  • Проблеми с захранването – зъбните навислини и кариес значително отхвърлят вкуса и готвенето от разнообразни плодове и зеленчуци.
  • Слабина на зъбните – ако имате зъбни навислини и кариес, вашите зъби няма да бъдат достатъчно здрави да поддържат структурата си подходящо и добре.

Затова по-голямото ви изучение ще включва едно умение – да се разбере какъв е въздействието на фтора при увеличаване на процеса на защита на оралното здраве. Вие, вероятно, сте се чували за тази паста или сте дори и пробвали такава паста с фториди с по-голяма противокариозна среда.

Фтора предоставя лесно възстановяване и защита на емалите на зъбите ни и подобрява ролята на оралния жил с техния антиоксидантен ефект. По този начин плаката е осигурена по-лесно и по-бързо отново и това предпазва зъбите от появата на зъбни навислини и кариес.

Макар тези пасти също така съдържат други елементи, подобни на антисептици за топло и ароматики, целта им изцяло е да гарантират допълнителна защита от северини, удушения и кариес. Иначе казано, при използването на такава паста, допъ