Magazyn

Гримови продукти за начинаещи: Гид за основи

Всеки, който се опитва да се впусне в света на грима, знае, че е трудно да разбере откъде да започне. От безбройните продукти и техники до различните експертизи на различни марки, процесът на избор на правилните продукти за грим може да бъде малко обезсърчаващ. Ето защо сме подготвили този удобен списък с основите.

Makeup Products

Основи за лице

Основните продукти за лице, които трябва да включите във вашия начален комплект, са: основа, коректор, пудра, руж и палитра за контуриране.

1. Основа

Основата е можете би най-важният продукт, който ще имате. Тя служи като вашата платформа, върху която ще построите останалата част от вашия грим. Препоръчително е да изберете основа, която е добре съвместима с вашия тип кожа и тон.

2. Коректор

Коректорът е отличен продукт за прикриване на червени петна, тъмни кръгове под очите или други несъвършенства. Подобно на фон дьо тена, трябва да изберете коректор, който се съчетава с тоновете на вашата кожа.

3. Пудра

Пудрата помага да се „задържи“ фон дьо тенът и коректорът и да се придаде финален блясък на кожата. Вие можете да изберете между компактна и свободна пудра, като и двете имат своите предимства.

Продукти за очи

Продуктите за очи, които ви препоръчваме да включите в своя грим пакет, включват молив за очи, спирала и палитра сенки за очи.

1. Молив за очи

Моливът за очи е основен инструмент, който може да се използва за основата на вашия грим за очи. Може да се използва за изчертаване на линия върху клепача, за уголемяване на очите или за добавяне на драматичен ефект.

2. Спирала

Спиралата е още един незаменим продукт, тя добавя обем и дължина на миглите, подчертава очите и ги прави да изглеждат по-големи и по-ярки.

3. Сенки за очи

Палитра със сенки за очи е важна, тъй като ви позволява да експериментирате с различни цветове и оттенъци. Изберете палитра със сенки в нюанси, които са подходящи за всекидневна употреба, но също така предлагат и няколко по-тъмни цвята за вечерния грим.

Специални продукти за грим

Специалните гримови продукти включват хайлайтър и червило, които могат да допълнат вашия грим и да му придадат завършен вид.

1. Хайлайтър

Хайлайтърът е инструмент за подчертаване на определени области на лицето за по-изразителен и светещ вид, като обикновено се прилага на връхчетата на скулите, върху лъка на обрача или дори в ъглите на очите.

2. Червило

Червилото може да добави изящен или драматичен завършек на вашия грим. Избирайте нюанси, които ви харесват и се чувствате удобно да носите, като започнете с по-нестандартни цветове като розово, бежово или червено.

Независимо дали сте нов в света на грима или просто започвате да изграждате своя колекция от гримови продукти, тази базова информация може да ви помогне да изберете правилните продукти за вашите нужди. Спомнете си, че ключът към перфектния грим е да експериментирате и да откривате какво най-много ви харесва!