Коса

ТОП 7 на маските за коса с кератин. Коя е най-добрата?

Кои са най-добрите маски за увредена коса? Тези с кератин, разбира се! Въпреки че не всяка маска за коса, включваща думата ,,кератин“ в името си, ще ви дари със същите резултати, добре е да прегледате по-внимателно тези продукти. Коя маска с кератин да изберете за максимално подхранване и възстановяване? Вижте най-добрите маски за коса с кератин, препоръчвани от професионалистите.

Заедно със шампоаните и балсамите, маските за коса с кератин са едни от най-често използваните продукти за ежедневна грижа. Избирането на кератинова маска, която пасва на сегашните нужди на косата ви е много важно, тъй като съставките на продукта проникват надълбоко, достигайки до най-вътрешните структури на косъма – когато те са най-нужни.

Най-добрата маска за увредена коса

Какво трябва да изберете, когато косата ви се нуждае от помощ? Най-добрият избор за увредените, чупливи, накъсани и дехидратирани кичури би била маската за коса с кератин – без значение какво е причината за увреждането на косата.

Трябва само да я използвате редовно, Този продукт ще ви помогне да се сдобиете отново с красива коса. Но не си взимайте който и да е продукт. Най-добре би било, ако купите маска, която е направена от съставки, които имат реален ефект върху състоянието и външния вид на кичурите. Едно такова вещество е хидролизирания кератин – протеин, направен за специални задачи – от който всъщност косъма е изграден. Малките кератинови молекули работят като малки тухлички, които реконструират слабите корени, възстановяват кичур по кичур отвътре, за да могат скоро да разкрият по-силни коси. Така че, ако се чудите кой продукт да си вземете, за да съживите изтощената коса, маската за коса с кератин е най-добрият избор.

Коя маска за коса с кератин да изберете?

Измежду всички маски, налични на пазара, можете да откриете най-добрите или най-лошите продукти. Можете продължително време да ги тествате, надявайки се да откриете идеалната козметика. Друг вариант е да се фокусирате само върху най-добрите маски с кератин – продукти, които имат най-добри ревюта, използват се в професионални салони за красота и са обичани от потребителите. Цената не е единственият индикатор, който трябва да вземете предвид, когато решавате, тъй като съставките, ефектите и качеството също са много важни. Като цяло трябва да проверите дали определна козметика обещава резултати (когато се използва редовно), и дали това са нещата, които искате да постигнете и вие.

Блокът е изтрит или не е наличен.

Следващият списък с продукти за коса е направен специално за тези, които искат да знаят коя маска за увредена коса е най-добрата. Ето топ 7 на кератиновите маски, които си струва да тествате.

1. Nanoil, Keratin Hair Mask (300 мл)

Nanoil, Keratin Hair Mask
уебсайт на продукта: www.nanoil.bg

Без конкуренция, идеална за увредена коса, обичана от клиентите и препоръчвана от професионалистите. Това е начинът, по който кератиновата маска за коса от Nanoil действа. Подсилена с хидролизиран кератин, този продукт е комбиниран с пантенол, за да създаде лека кремообразна формула, отговорна за възстановяване на кичурите. Редовното нанасяне е единственото нещо, което трябва да правите, за да забележите огромна разлика в начина, по който косата ви изглежда. Този продукт подсилва, преобръща увреждането, изглажда кутикулите и подобрява устойчивостта дори и при най-увредената, чуплива и безжизнена коса. Кератиновата маска за коса от Nanoil работи още от първото нанасяне, правейки косата по-лесна за разплитане и предотвратявайки наелектризирването. Малко количество от продукта е достатъчно, за да възвърне блясъка и красотата на кичурите, както и да осигури защита срещу вредни фактори като високи температури, UV лъчи и градско замърсяване. Най-доброто нещо в тази маска за коса е, че тя дарява с цялостна грижа и е високо ефективна, но в същото време е на добра цена. Заключението? Nanoil Keratin Hair Mask определено си струва.

2. Kérastase, Résistance, Masque Force Architecte (200 мл)

Маската за коса с кератин от Kérastase е още един препоръчван от фризьорите продукт. Тази козметика е направена за слаба коса, която цъфти и се нуждае от внимание. Направена е от прокреатин – протеин, подобен по своя състав и ефект на кератина, който се среща в косъма, както и от серамиди и растителни екстракти. Всички вещества помагат за създаването на възстановяваща и регенерираща маска, която укрепва, изглажда и защитава кичурите. Kérastase, Résistance, Masque Force Architecte прави косата по-мека и блестяща. Двата недостатъци на този продукт са малкият размер и високата цена.

3. Wella Sp Luxe Oil, Keratin Restore Mask (400 мл)

В групата от професионални възстановяващи маски за коса има и продукт от Wella Sp Luxe Oil. Препоръчва се за всички видове коса, особено за увредената, слаба и чуплива такава. Главната задача е доставянето на важни хранителни вещества и хидратация, но освен това маската би трябвало и да подсили фибрите на косъма за по-силен блясък, гладкост и устойчивост. Тайната й е в комбинацията от 3 масла на растителна основа (арганово, от жожоба и бадем) и кератин, който възстановява косъма отвътре. Това е една от най-скъпите маски за коса на пазара, но големият размер оправдава високата цена.

4. Lanza, Keratin Healing Oil Intensive Hair Masque (210 мл)

Ако търсите добра кератинова маска за коса, може би ще се заинтересувате от този продукт. Очевидно, той съдържа кератин за възстановяване и подсилване на кичурите, но освен това тази маска е обогатена и с ресвератрол – натурален антиоксидант – и смес от масла наречена Phyto IV, благодарение на която тази маска с кератин успява да задържа хидратацията, подхранва и разкрасява косите. Продуктът прониква дълбоко в косъма и успява да възвърне живота на слабите кичури. Този продукт е маркетиран като подходящ за всички типове коса, но огромната концентрация на кератин предполага, че ще работи най-добре при увредена и чуплива коса.

5. DuoLife, Keratin Hair Complex Conditioner (200 мл)

Има причина този балсам да е включен в списъка. Първо, това е защото той съдържа кератин, така че възстановява косата. Освен това тази козметика доставя силни резултати, наподобяващи тези, постигнати с кератиновата маска за коса. Съставките включват пантенол, масло от шеа, от кокос, екстракт от коприва, екстракт от гуава и екстракт от хвощ. Това означева ли, че действа по-добре? Но, но все пак осигурява цялостна грижа за косата, решавайки много проблеми като чупливостта и сухотата. При редовно нанасяне, балсамът поддържа косата в добро състояние и защитава от увреждане.

6. Arganicare, Keratin Hair Masque (500 мл)

Още една маска за коса с кератин, която си струва вниманието е Arganicare Keratin Hair Masque. Размерът е сравнително голям и цената е приемлива, но все пак не е най-добрата от всички. Препоръчвана е главно при суха, боядисвана, скучна и прекалено третирана коса. Формулата с кератин преобръща увреждането, а аргановото масло и витамин Е подхранват, съживяват и защитават. Какви са ефектите от използването на тази маска за коса? Бляскава, гладка, устойчива и по-силна коса. Сдобивате се с кичури, които се разресват лесно и са защитени от всички фактори, които могат да причинят повреди.

7. CocoChoco Professional, Keratin Repair Mask (500 мл)

И накрая, продукт, който е по-малко предпочитан от редовните клиенти, но често срещан във фризьорските салони. Това е много добра маска с кератин при кичури, имащи нужда от възстановяване и укрепване, както и при уморена коса. Допълнителните съставки като масло от шеа, от жожоба, от гроздови семки и витамин Е са огромен плюс. От друга страна, повечето съставки, използвани в тази маска, са дразнещи SLS и силикони, които могат да натежат на кичурите. Ако обаче нямате нищо против да прилагате такива вещества върху косата си, то тогава тази кератинова маска за коса може да ви даде задоволителни резултати.