Грим

Топ Натурални Лечения за Растежа на Косата

Растежът и здравината на вашата коса се определят значително от диетата ви и начина на живот. Въпреки това, има множество натурални методи и лечения, които могат да стимулират косопада и да подобрят качеството на косата ви.

1. Масаж на скалпа

Скалпът е мястото, където коса расте, така че е разбираемо, че трябва заслужи специално внимание. Масажирането на скалпа стимулира циркулацията на кръвта в главата и помага за подхранването на космените фоликули. Това може да стане чрез масаж с пръсти или с помощта на специализирани четки за масаж.

2. Алое вера

Алое вера съдържа ензими, които могат да помогнат за стимулиране на растежа на косата. Това е натурален продукт, който има силно увлажняващо и успокояващо действие. Алое вера може да се прилага директно на скалпа или да се използва като хидратираща добавка във вашия шампоан.

3. Кокосово масло

Кокосовото масло е изключително богато на витамин Е и федерални мастни киселини, които са изключително полезни за здравината на косата. Можете да масажирате косата си с малко количество кокосово масло преди да я измийте, за да подсилите здравината на косъма.

4. Розмариново масло

Розмариновото масло може също да подпомогне растежа на косата. Това е етерично масло, което се използва отдавна за лечение на коса. Розмариновото масло стимулира кръвообращението в скалпа, което води до подобрен растеж на косата.

5. Яйца

Яйцата са изключително богати на белтъци и биотин, два важни нутриента, които стимулират растежа на косата. Можете да приложите яйчен бял или цяло яйце директно върху скалпа си, или да използвате яйца като добавка към вашия шампоан или балсам.

6. Сок от лук

Сокът от лук съдържа сулфат, който помага за раждането на нови косми и спомага за регенерацията на космените фоликули. Сокът от лук може да бъде приложен директно на скалпа, оставете да изсъхне, след което можете да си изплакнете скалпа.

7. Зехтин

Зехтинът е обогатен с антиоксиданти, които предпазват косата и скалпа от свободните радикали. Също така, зехтинът е богат на витамин E, който стимулира растежа на косата и поддържа „здравината на косъма. Зехтинът може да бъде приложен директно на скалпа, оставен за известно време, след което скалпът и косата се изплакват.

8. Зелен чай

Зеленият чай съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата срещу косопада и да подпомогнат растежа на косата. Използвайте зеленият чай като финален лосион след като измиете косата си, или го пийте редовно, за да се радвате на ползите от антиоксидантите, които се съдържат в него.

9. Рибено масло

Омега-3 мастните киселини, открити във високи количества в рибеното масло, подпомагат растежа на косата. Въпреки че рибеното масло обикновено се приема посредством добавки, то може да се използва и върху коса и скалп, особено ако се смеси с други благоприятни масла.

10. Гинсенг

Гинсенгът стимулира луковиците на косата, което спомага за по-силен растеж на косата. Можете да използвате гинсенг като добавка към вашата диета или като ингредиент в скалп терапия или терапия с масло.

Заключение