Други Кожа

Как действа гелът от алое вера? Страхотните ползи от алоето

Гелът от алое вера е изключително популярен, естествен продукт за грижа за кожата и косата, който има много ползи за красотата, включително успокояващ, регенериращ и хидратиращ ефект. Какви други свойства притежава гелът от алое и как действа върху косата и кожата? Къде да си купим гел от алое и дали може да се пие? Има ли някакви противопоказания за използването му?

Гел от алое – ползи

Алое вера винаги е било считано за лечебно растение. Месестата му част се използва за лечение на изгорена кожа, рани и белези. Хората са поставяли листа от алое върху възпалена кожа, надявайки се на известно облекчение.

Все още мислим за алое, поради нутриенти, уловени в неговата пулпа. Гелът от алое се използва външно и има овлажняващ, възстановяващ, противосърбежен, успокояващ, антибактериален и противогъбичен ефект, докато вътрешно – пречиства, подпомага процеса на отслабване и подобрява имунната система.

Как действа гелът от алое?

Формата на гел от алое е лесна за употреба, така че можете да го прилагате директно върху кожата и косата. Не забравяйте, че по-високият процент екстракт от алое означава повече нутриенти в гела.

Гел от алое и кожата на лицето

Гелът от алое е подходящ за почти всеки тип кожа. Като се има предвид взискателната чувствителна кога или кожата с акне, гелът е подходящ и за двата типа. Затварянето на порите е неговият допълнителен актив. Нещо повече, алоето хидратира и регенерира, за да задоволи нуждите на изключително сухата кожа (редуцира усещането за парене и сърбеж). Благодарение на антибактериалните си свойства, гелът от алое облекчава възпалението и облекчава кожата. Освен това, подпомага лечението на екзема и псориазис.

Гел от алое и кожата на тялото

Чувствайте се свободни да прилагате гел от алое върху лицето и другите части на тялото си. Тъй като притежава омекотяващи свойства, гелът се справя дори с твърди, напукани пети. Действа и когато се опитвате да успокоите и заздравите рани и изгаряния, както и облекчава кожата и намалява сърбежа след ухапвания от насекоми.

Гелът от алое е ефективно средство за след бръснене и след излагане на слънце, защото силно овлажнява, регенерира и успокоява кожата, като същевременно не предизвиква усещане за парене. Алоето има светкавичен ефект, затова богатите на алое продукти изсветляват белези, стрии и обезцветена кожа.

Гел от алое и коса + скалп

Благодарение на регенериращата и овлажняваща сила, гелът от алое ефективно въздейства върху косата и скалпа. Най-често се препоръчва за хора, които имат проблем с опадане на косата и пърхот. Гелът от алое възстановява pH на скалпа, укрепва и подхранва луковиците на косата и стимулира растежа. Овлажнява и задоволява нуждите на изключително сухата коса.

От къде да купите гел от алое?

Гелът от алое се предлага в аптеките и магазините с естествени продукти. Изберете продукти, които съдържат над 90% алое и най-малко допълнителни вещества. Това прави естествения продукт различен от другите.

Алое вера за пиене

Алое може да се приема и чрез пиене на гел от алое или сок. Това е вкусна, богата на нутриенти напитка. Тъй като подсилва имунната система, това е най-добрият избор през есента и зимата. Благодарение на силните пречистващи свойства, подпомага отслабването, регулира храносмилателните процеси и пречиства токсините. Освен това, понижава нивата на глюкоза и липиди в кръвта, като удовлетворява нуждите на страдащите от диабет и метаболитен синдром. За да се възползвате максимално от напитката с алое, уверете се, че е естествена и няма добавени изкуствени подсладители.

Гел от алое – противопоказания

Приемът на алое не се препоръчва за деца под 12 години, кърмещи и бременни жени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *