Кожа

Златни правила за сухата кожа

Представете си, че се събудите на сутринта и забелязвате колко груба и напрегната е кожата Ви. Би било наистина добре, още със събуждането да започнете здравословна и ефективна грижа за кожата си. Има някои стъпки, които ако се пренебрегват, може да предизвикат ефекта на доминото, който е катастрофален за кожата.

На първо място, е особено важно да използвате правилните продукти за Вашия тип кожата. Всяка вечер трябва да се отстраняват следите от грима и мръсотията с лек препарат за почистване на лицето, който да НЕ съдържа алкохол. Никога не използвайте сапун или душ гел! Те често съдържат разяждащи химикали, които ще предизвикат появата на сухи петна върху бузите Ви, да не говорим за дразнене на очите. На второ място, с помощта на високо качествен овлажнител, хидратирайте кожата си два пъти на ден, това трябва да се превърне в естествен процес, както например миенето на зъбите.

suchú pleť

Веднъж седмично ексфолирайте кожата на лицето си с търкане. Има много онлайн рецепти как да се направи добрър, домашно приготвен скраб, но имайте предвид, че повечето тях са груби и не трябва да се използват върху чувствителна кожа. Вие не искате на лицето си, драскотини и червени петна.

suchú pleť1Калните маски също може да подобрят състоянието на Вашата кожа. Особено подходящи са тези, които са изработени от вулканична пепел, изсъхнала на слънцето и които са пълни с витамини и микроелементи. Можете да ползвате например Френската зелена глина веднъж седмично, за да си осигурите по-дълбока хидратация и детоксикация. Съществува широк спектър от различни маски, които служат на различни цели.

Нещо повече, не много от нас осъзнават, че грижата за кожата трябва да дойде отвътре. Вие не можете да виждате никакви положителни промени, ако се съсредоточите само върху кремове и почистващи препарати, но забравяте за диетата. Ако кожата ви е посърнала и изглежда уморена, това може да е първият признак, че сте дехидратирани. Следващия път, когато сте жадни си вземете бутилка вода вместо Red Bull и друга безалкохолна напитка. Замененете нездравословната храна с пресни плодове и органични зеленчуци

Превенцията е на първо място, така че трябва да се намали излагането на лицето на слънце, особено ако не сте си сложили слънцезащитен крем. Сега може да Ви изглежда неуместно, защото все още сте млади, но по-късно ще бъдете благодарни за това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *