Кожа

Всичко, което е нужно да знаете за фон дьо тена

Изкуството да се гримираме не е лесно, а понякога дори отнема години, за да се научим. Експериментираме с различни козметични продукти и обикновено се отказваме тях, дори ефектът не е такъв както сме очаквали по-рано. Фон дьо тенът, следователно е един от тези козметични продукти, които трябва да бъдат перфектни, в противен случай целият ни външен вид може да бъде съсипан. Знаете ли как да изберете най-подходящия?

foundation (2)

Тук е всичко, което трябва да знаете за да закупите най-добрият фон дьо тен за Вас.

Стъпка 1 – почистване на кожата

Преди да сложите каквото и да е на лицето си, се уверете, че то е идеално чисто и хидратирано. Най-ефективният метод за почистване е с помощта на скраб за лице. Посредством този метод може да се отстранят всички мъртви клетки и замърсявания, така че гримът да може да се нанесе на кожата по-добре. След това, се уверете, че сте хидратирали кожата си с дълбоко хидратиращ продукт. Обърнете внимание на сухите зони на лицето си най-вече по бузите и около ноздрите. Вие не бихте искали Вашата пудра да падне и да се създадат сухи петна по кожата.

Стъпка 2 Подберете фон дьо тена според кожата си

Има различни видове кожа и всяка от тях има различни нужди. Ако Вашата кожа е суха -вземете фон дьо тен на маслена основа. От друга страна, ако имате комбинирана кожа, която лъщи в Т-зоната, изберете Матиращ течен прах. Може също така да се направи разграничение с течности с пълно, средно или отвесно покритие. Ако имате нужда да се скрие по голяма зона, можете да получите най-пълно покритие с пудра или с добър коректор, също трябва да се обърне внимание на съставките на фон дьо тена. Колкото по-естествен и свободен от всякакви неподходящи съставки, толкова по-добре. Някои видове кожа са склонни към раздразнения и поява на обриви при използване на определени видове фон дьо тен с течна формула.

foundation (1)

Step 3 Изберете правилния нюанс

Може би изглежда почти невъзможно да съвпадне цвета на фон дьо тена с цвета на кожата. Най-важното правило е, когато се пробва на фон дьо тена това да се прави не на лицето или врата, а на гърба на китката. Лицето Ви може да е загоряло или изкуствената светлина да промени цвета. Ако продуктът се съчетава добре с ръцете Ви, това е сигурен знак, че той е най-подходящият нюанс за Вас.

Стъпка 4 Използвайте различни тонове, в зависимост от сезона

Може да откриете, че фон дьо тена, който сте използвали през зимата е малко или много прекалено светъл за лятото. По същия начин, течния прах, който сте закупили през пролетта не е подходящ за по-бледия тон на лицето Ви през зимата. Би било чудесно, ако бихте могли да имате един и същ продукт в 2 тона – по-светъл и по-тъмен, за да ги използвате в зависимост от сезона.

Стъпка 5 Използвайте праймер или основа

Ако искате Вашият грим да се задържи много по-дълго, може да използвате праймер или основа на лицето си, преди да нанесете фон дьо тена. Вие ще се убедите сами, че Вашият грим няма да изисква никакво допълнително третиране по време на деня и ще изглежда свеж, дори и нощта.

Стъпка 6 Начин на нанасяне

Това е много лично и всеки харесва различен начин на прилагане на фон дьо тена. Течните фон дьо тени могат да се прилагат с дебела четка или влажна гъбичка. По-кремообразните продукти се прилагат най-добре, когато използвате пръстите си, за да може субстанцията да се затопли и да се разпредели равномерно върху кожата Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *