Други

Чести грешки в грижата за кожата

Най-големите грешки идават от факта, че не знаем какъв тип кожа имаме. Трябва внимателно да разгледаме кожата си. Наблюдавайте как се държи кожата Ви, когато по нея няма грим. Дали става лъскава в Т-зоната или суха по бузите и чувствителна. Не е необходимо да си слагате три слоя хидратиращ крем ако кожата Ви е смесена! Това повече вреди, от колкото да помага. След като веднъж сме разбрали какъв тип кожа имаме, можем със знание и мъдрост да изберем подходящите продукти за грима за кожата.

Beauty portrait

Това, което влошава състоянието на кожата ни е използването на прекалено много продукти. Овлажнител, праймер, фон дьо тен, бронзант, фиксиращ спрей и т.н. Оставяте ли кожата си да диша, поне понякога? Тя всъщност е най-големия орган в тялото ни и има нужда от кислород. Почиствайте старателно грима си всеки път преди да си легнете и би било прекрасно ако можете да се откажете от грима поне един ден в седмицата. Това може да Ви изглежда трудно, но ще видите как кожата Ви се регенерира и засиява.

Ако имате проблеми с кожата и ще изчели хиляди материали в интернет за правилната грижа за кожата, направили сте всичко и все пак нямате резултати – сега вече е време да промените диетата си. Престанете да ядете чипс и шоколад всеки път, когато сте нервна и ги заменете със суров морков и ябълка. Избягвайте кафето, чая, силните подправки и разбира се – бързото хранене. Без чийзбургер с голяма кола. От особено значение е да пиете поне по осем чаши вода на ден. Яжте зеленчуци в неограничени количества и плодове, богати на вода.

И не на последно място, не подценявайте факторът, който причинява кожни проблеми, а именно стреса. Опитвайте се да го избягвате на всяка цена. Научете се да медитирате и да тренирате редовно, да за освобождавате напрежението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *