Грим

Кой е секретът за грижата за нокътите?

Всичко за педикюра

Нокътите са една от най-уязвимите части на тялото, тъй като се носят на нашите натоварвания и нашите стопи. Така грижата им е необходима, а най-добрата, за да можем да им предоставим толкова, скъпите ни нокъти да останат хубави, е педикюрът. За това днес ще се заемем с всички техники и рецепти и асартимент от продукти, с които ще поддържаме състоянието на нашите прикрасите.

Регулярната грижа и навиците по педикюра са безспорно препоръчителни и е очевидно, че ако искаме да се радваме своите красиви нокъти през цялата година, то започваме от тук.

Защо е важно да се прави педикюр?

Педикюрът е процедурата на грижа на стопите, ще ви спаси преди много неприятности – от остърът на късмет, до трудно хванаеми заболявания и защита от вредни прахови частици. Така че директното влияние на грижата на нокътите не се край върху хубавите ни изгледи, но и поддържа имунната система на тялото и свързаното с нея здраве и благосъстояние.

Правенето на педикюра не само че ще принесе допълнително радост на вашите нокъти, а и забавляване на настроението и связаните с него потенциални предимства за здравето.

Как да подготвяме стопите за педикюр?

Добре обновяването на стопите на дома трябва да започна с дълбоко почистване и масаж. Един добър начин е това мокро тесто да се освобожда чрез разминаване на мускулите и предимно да се отворят порите, с цел да се максимизира релаксацията.
Ще отидем до традиционните дейности, свързани с масаж; той не само че разступва мускулите и тялото, а доста помага да се предотвратят опухъли и бременни вени. Направите директно движение във вътрешното и външното устройство, като добавка ще поставите малко детелиното и така да проникнете в микроскопично дълбочина.

После това е добре да използвате маска – в зависимост от това, кое е н