Грим

Как да предпазим косата си от външните условия

Косата е един от най-големите активи на всяка жена. Тя е символ на красота и здраве. Въпреки това, косата е подложена на много вредни външни влияния като слънце, вятър, студ и дори влажност, които могат да я изтощат и повредят. Ето няколко съвета как да предпазите косата си от тези елементи.

Нормални и ежедневни грижи

daily hair care

Преди всичко, нека започнем с всекидневни грижи. Осигурете на косата си достатъчно хидратация. Използвайте шампоани и балсами, които са достатъчно хидратиращи, и избягвайте продукти, които съдържат сурови химикали, които могат да изсушат или да повредят косата ви.

Грижа за косата през зимата

winter hair care

През зимата, косата ви може да страда от сухота поради студените и сухи условия. Намалете използването на сешоара и други термоинструменти, тъй като те могат да допълнително да изсушават косата ви. Опитайте се да носите шапка или шал за да защитите косата си от студа.

Грижа за косата през лятото

summer hair care

В горещите летни месеци, слънчевите лъчи могат да нанасят сериозна вреда на косата ви. За да предпазите косата си от увреждане от слънцето, нанасяйте продукти за защита от слънцето и носете шапка, когато сте изложени на пряка слънчева светлина.

Грижа за косата при висока влажност

humidity hair care

Ако живеете в местност с висока влажност, имате предизвикателство пред себе си. Влажността може да накърне косата ви и да я направи непослушна. Използвайте продукти, които борят бухналата коса и предотвратяват прекомерната влажност.

Подхранване на косата отвътре

healthy hair food

Накрая, грижата за косата включва не само външно използване на продукти, но и подхранване отвътре. Приемането на достатъчно вода и използването на хранителни добавки, богати на витамини и минерали като витамин E и цинк, може да накара косата ви да изглежда и да се чувства по-добре.

Предпазването на косата си от вредните елементи може да е трудно, но с правилните грижи и внимание,можете да предотвратите повреди и да запазите косата си здрава и силна.