Грим

Естествени решения за грижа за кожата

Всички ние искаме да запазим свежестта и младостта на кожата си. Съществуват множество продукти на пазара, обещаващи това, но не всеки е готов да запълни банята си с обещаващи чудеса кремове и лосиони. За щастие, има много естествени решения за грижа за кожата, които могат да бъдат създадени от продукти, които вече имате в кухнята си.

Мед и цитрусови плодове

Медът е известен със своите антисептични и заздравяващи свойства. Комбинирайте го със сока на цитрусов плод за естествен и ефективен пилинг. Смесете същото количество мед и цитрусов сок, приложете на лицето и оставете сместа да действа няколко минути преди да измийте.

Яйца и олио

Протеините в яйцата са отличен начин да се поддържа кожата свежа. Българките в голяма степен използват и бъркано яйце с малко олио, за да създадат маска, която подхранва кожата. Нанесете яйчената смес на лицето си и оставете я да действа докато не изсъхне, след което изплакнете.

Авокадо и йогурт

Авокадото е богато на витамини и здравословни мазнини, което го прави отлична съставка за грижа за кожата. Разбъркайте половин авокадо със супена лъжица йогурт и нанесете маската на лицето, за да се подхранва кожата и да остане хидратирана и гладка.

Масло от кокос и шафран

Маслото от кокос е друга обичана съставка в българската култура за грижа за кожата. Съчетано с шафран, маслото от кокос може да бъде използвано за естествено изсветляване на пигментациите и подобряване на цвета на кожата. Просто добавете малко шафран към разтопено масло от кокос и използвайте като нощен серум.

В заключение, за да поддържаме кожата си здрава и свежа, нищо не може да замени естествените продукти и съставки, които вече имаме вкъщи. Не е нужно да харчим големи суми за скъпи кремове и лосиони, когато можем да създадем собствени, естествени решения за грижа за кожата. Опитайте някои от горепосочените рецепти и възползвайте се от чудесата на природата.