Грим

Безопасни техники за топлинно оформяне на косата

Heat Styling

Топлинното оформяне на косата може да даде страхотни резултати, но трябва да се използва предпазливо, за да не навредите на здравето на косата си. В тази статия ще споделим полезни съвети и техники за безопасно топлинно оформяне на косата.

Изберете правилната температура

Определете температурата, която прешка за косата, е от съществено значение. Температурата, варира в зависимост от типа и здравето на косата. Следвайте тези основни указания:

  • Тънка коса: Изберете ниска температура, между 100 и 180 градуса Фаренхайт / 38 – 82 градуса по Целзий.
  • Средна коса: Изберете средна температура, между 180 и 200 градуса Фаренхайт / 82 – 93 градуса по Целзий.
  • Дебела коса: Изберете висока температура, между 200 и 300 градуса Фаренхайт / 93 – 149 градуса по Целзий.

Осигурете си защита от топлина

На пазара има много продукти за защита от топлина, които създават бариера, която ще помогне да предпазите косата си от топлинните уреди. Те не само ще предпазят косата ви, но също така ще я оставят мека, блестяща и без никакви остатъци.

Използвайте правилните инструменти

Изберете правилните инструменти за топлинно оформяне. Плочите за изправяне и пресите за къдрици имат регулируеми температури, така че можете да изберете най-добрата за вашия тип коса. Предпочитайте инструменти с титанови или керамични плочи, които разпределят топлината равномерно и предотвратяват повреда на косата.

Влажна, но не мокра коса

Когато използвате топлинни инструменти, уверете се, че косата ви е суха, но още влажна. Никога не използвайте топлинни инструменти на мокра коса, което ще повреди косата и ще я изпълни с нездравина.

Отделете парчета коса

Разделете косата си на разделения и работете с тях едно по едно. Това позволява на топлината да се разпространи равномерно върху косата и да се предотврати повреда.

Безопасно е и да се почива

Дори и най-добрите техники за топлинно оформяне на косата все пак могат да доведат до изсушаване и увреждане на косата при прекомерна употреба. Затова е важно да си дадете на косата почивка от топлината веднъж или два пъти седмично.

Заключение

Топлинното оформяне на косата може да бъде безопасно, ако се извършва правилно. Използвайте горните съвети за да си подсигурите здрава и красива коса.