Лице

Най-добрият серум с ретинол, който ще ви възвърне младата кожа!

Ретинолът е витамин А. Какво трябва да знаете за него? Известен е с това, че се справя с признаците на стареенето и успява да дари с най-добрите резултати, когато е под формата на лек, концентриран серум за лице.

Дори и някои хора да смятат, че ретинолът е най-модерното изобретение, всъщност той е открит много отдавна. Първоначално, не всички негови свойства са били познати, така че ние продължаваме да научаваме за ползите, които той носи на кожата. Ретинолът наистина заслужава внимание. Най-вече, защото наистина действа много добре.

Козметична употреба на ретинола

Ретинолът е най-добре познатото производно на витамин А. Използва се в козметиките (например кремове, ленти за под очите или серуми за лице) и процедури в салона за красота. Тази съставка изцяло променя кожата. Към по-добро, разбира се!  Тя помага за производството на колаген и еластин, които са 2 много важни влакнести протеини. Ето защо ретинолът е най-добрият избор против стареене, за лекуване на акне и хиперпигментация. Качествата му ни позволяват да се насладим на младолика кожа за по-дълго.

Какви са ефектите от ретинола върху кожата?

  1. Ускорява ексфолирането и възстановяването на епидермиса.
  2. Добавя еластичност и стимулира синтеза на колаген и еластин.
  3. Помага за поддържане на хидратацията в кожата.
  4. Изглажда и най-дълбоките бръчки.
  5. Намалява пигментационните петна, без значение от причините за тях.
  6. Спира прекаленото производсто на себум.
  7. Намалява възпалението и акнето.
  8. Стяга лицето и го прави по-младолико.

Най-доброто от най-доброто: серум с ретинол

Как да използвате максимално витамин С? Трябва само да го добавите към дневната си грижа за кожата. Най-добре, ако е под формата на серум за лице, който е най-полезен. Серумът съдържа най-високата концентрация на ретинол, така че можем да подсилим кожата си по-ефективно, използвайки по-малко продукт и ненатоварвайки лицето.

Все пак, трябва да сме наясно, че има различни серуми с ретинол и не всички са еднакво ефективни. Концентрацията на ,,желаната“ съставка не е единственото нещо, което е от значение. Качеството на формулата и допълнителните съставки също са важни. За щастие няма нужда да търсите идеалния. Ето най-добрите серуми с ретинол, които жените са оценили с най-висока оценка и са препоръчали на други.

СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С РЕТИНОЛ Nanoil

Серум за лице с ретинол от Nanoil

Ефект против стареене/ по-младолик външен вид/ по-незабележими пигментационни петна/ намалено акне/ ревитализиране и съживяване/ по-гладка кожа/ блясък

Модерния серум за лице с ретинол от Nanoil със сигурност заслужава първото място в тази класация. Продуктите на бранда са натурални и вече са завладели козметичния пазар. Потребителите обичат формулите, съдържащи внимателно подбрани съставки и можете да видите това и в този серум. Силно регенериращият, ексфолиращ и изсветляващ чист витамин А е главната съставка в този серум, но има и още: екстракт от корен на боерхавия дифуза, което не е известно растение, но е много силен антиоксидант. Какво друго кара този серум да изпъкне сред конкуренцията? Супер леката, идеално абсорбираща се формула е това, което хваща окото – можете да го използвате преди лягане или през деня със слънцезащитен крем. Въпреки че ретинолът има някои недостатъци, серумът от Nanoil може да се използва без притеснения. Наличен е на www.nanoil.bg, има добра цена и е почти двойно по-голям от други подобни продукти с ретинол (50 мл).

The Ordinary Retinol Serum

Подхранващ/ хидратиращ/ против стареене/ дневен серум/ подсилване на блясъка

Нека да преминем към един от най-евтините серуми с ретинол – The Ordinary Retinol 0,2% in Squalane. Трябва да отбележим, че цената отговаря на резултаите. Все пак със сигурност е много добре продаван и популярен избор сред хората, които искат да използват ретинол, за да се грижат за проблематичната си кожа. Продуктът съдържа ниска концентрация на ретинол, така че не би трябвало да причинява дразнене. Добър избор е за тези, които използват ретинол за първи път. За съжаление не е богат на много ценни компоненти, така че брандът не е използвал пълния потенциал на витамин А. Не съдържа силикон, формулата е мазна и може да се използва веднъж на ден, най-добре преди лягане. Не е препоръчително да го използвате сутрин.

Peter Thomas Roth Retinol Serum

По-гладка кожа/ ревитализиране/ равномерен тон на кожата

Включили сме един от най-скъпите серуми с витамин А малко по-надолу в класацията. Peter Thomas Roth Serum съдържа и други витамини, които са важни за кожата като например изсветляващ витамин С и известния регенериращ витамин Е. Все пак ретинолът е главният компонент, който прави този серум толкова добре продаван за старееща кожа (въпреки че първоначално е бил препоръчван за всеки тип кожа). За съжаление цената е много висока и опаковката е само 30 мл, което не стига за дълго, защото серумът е доста гъст. Все пак се абсорбира добре и не оставя мазен слой по лицето.

REN Clean Skincare Retinol Serum

По-мека кожа/ блясък/ подсилване на хидратацията/ равномерен тон на кожата

Просто трябва да включим и REN Clean Skincare Bio Retinoid Anti-Wrinkle Concentrate Oil в тази класация с най-добрите серуми с ретинол. Този серум включва витамин А, но това не е обикновено използваният е продуктите витамин А. Тук се съдържа Bio Retinoid™, което е уникална форма на вит. А, направена за този продукт. Комбиниран е с екстракт от Биденс Алба, който придава допълнително подхранване. Със сигурност консистенцията на продукта го прави лесен за нанасяне, както и REN Concentrate Oil е добър подготвящ агент. За съжаление много хора казват, че серумът струва прекалено много. Ако цената не е проблем за вас, продуктът си струва да се опита.