Други

Как да се отървем от луничките

Луничките – за някои са гордост, а за други са грозни петна, от които искат да се отърват. Ако принадлежите към втората група, ето няколко надеждни съвета как да ги „избелите“.

Преди всичко трябва да знаем какво да луничките, за да можем да се борим ефективно с тях. Понякога луничките се появяват заради наследствени фактори. Ако родителите имат светла кожа и тъмна коса, бебето ще бъде податливо на появата на кафяви точици. Останалата част от населението може да вини слънцето за появата на луничките си. Те могат да бъдат прикрити с фон дьо тен или ВВ крем, но повечето хора просто искат да ги премахнат завинаги и да минимализират тяхната поява.

Fregner1

Най-ефективният лек при изсветляването на тъмните точки е лимоновия сок. Точно, както лимоновия сок действа върху ябълките и не им позволява да потъмнеят, той ще взаимодейства с кожата Ви и ще потисне синтеза на меланин. Преди нанасянето на грима, вземете памучен тампон, потопете го в пресен лимонов сок и го намажете по цялото си лице, оставете го да подейства за около 10 минути. След това го измийте с топла вода и си сложете лек хидратиращ крем с висок слънцезащитен фактор. Ако го правите всеки ден, ще се убедите, че луничките изчезват с времето.

Друго прекрасно растение, което ще накара луничките Ви да изчезнат е краставицата. Подобно на лимона, тя има силно избелващи свойства. Тя нежно „избелва“ всички пигментации по кожата. Този зеленчук прави чудеса с кожата, като я омекотява и дълбоко я хидратира. Можете да нарежете краставицата и да сложите парчетата на лицето си или пък да я пасирате и да я нанесете като маска върху кожата.

Последният натурален лек е магданозът. Нарежете връзка пресен магданоз и го добавете във вряща вода. Изключете котлона и оставете да се охлади. Един път дневно обтривайте лицето си с този сок от магданоз. Той има силно избелващи свойства и може да Ви помогне да спечелите битката с акнето.

Ако нито един от тези методи не помага, то не се притеснявайте, луничките изсветляват, когато хората започнат да остаряват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *