Други Кожа

Загар на краката. Как да го направите ефективно по време на летните отпуски?

Случва ли Ви се по някаква причина краката Ви да не можете да се сдобиете с тен на краката? Лицето, ръцете и гърбът Ви стават кафяво-златни, но цветът на краката Ви е същият, както през зимата. Какво трябва да се направи в такъв случай? Как да успеем да се сдобием с желания слънчев загар по цялото ни тяло? За щастие, има начини, благодарение на които кожата на тялото Ви може да се сдобие с този цвят. Как? Разберете колко е лесно.

Защо тенът на слънце е готин?

Заради тена, който сме получили при излагане на слънце, ние изглеждаме по-млади и по-здрави. Златистият нюанс подчертава нашите мускули, прави ни по-слаби и увеличава привлекателността ни. Освен това, този нов цвят на кожата е перфектен за летните ни дрехи: бели рокли, цветни връхни дрехи и златни бижута. Но знаете ли, че тенът е естествена защита срещу слънцето и появята на раздразнения? Освен това, той помага в борба с някои кожни заболявания, както и за лечение на депресия, а отделно от това стимулира производството на витамин D в нашия организъм.

Защо отнема повече време на кожата на краката да получи загар?

Разбира се, за повечето от нас е обичайно да получим загар по ръцете, гърба, лицето и корема, докато краката ни остават бледи през следващите няколко дни. Това се случва, защото слънцето първо попада върху горната част на тялото. Освен това кожата на краката не съдържа значително количество мастни жлези, следователно бързо се дехидратира. Също така си струва да имаме предвид, че нарушаваме хидролипидната бариера, докато премахваме космите си или го отмиваме по време на къпане. Кожата, лишена от защитното покритие, е трудно да се овлажнява и да загаря.

Премахване на косми и използване на бронзиращи продукти

За да направите използването на бронзиращи продукти по-успешно, премахнете нежеланото окосмяване. Но ако правите това твърде често или ако отстранявате космите по неподходящ начин, тогава ще бъде много възможно краката Ви да бъдат като естествено целунати от слънцето. Поради тази причина е по-разумно да премахнете космите един ден преди планираното излагане на слънце. Можете също да отидете за лазерна епилация, да използвате домашно IPL устройство, захарна паста, горещ/студен восък, крем за бръснене или обикновена самобръсначка за еднократна употреба. Независимо от избраните средства, не забравяйте да овлажните краката, след като завършите процедурата. Гладката кожа, без косъмчета, ще хване тен значително по-бързо.

Епилация – стъпка по стъпка

Как да се сдобиете с желания тен? Нанесете скраб или премахнете косъмчетата. По-долу ще намерите инструкции и няколко съвета, които ще Ви помогнат да постигнете една от Вашите летни цели – крака с перфектен тен.

  1. Преди епилация, вземете вана или накиснете краката си в топла вода. Нанесете скраб, който премахва мъртвите кожни клетки и помага да се отървете от врастналите косми.
  2. След това нанесете крем за бръснене и премахнете нежеланото окосмяване. Ако сте изчерпали продукта за бръснене, опитайте с балсам за коса, душ гел или друг подобен продукт, който ще Ви помогне лесно да плъзнете бръснача.
  3. Използвайте нова самобръсначка след всяко бръснене. Ако нямате такава възможност, деликатно дезинфекцирайте отстрието. Също така имайте предвид, че не бива да споделяте самобръсначките си с други хора – така е много лесно да се заразите, предавайки бактерии.
  4. Когато приключите с бръсненето, нанесете продукта, който успокоява раздразненията.

Как да приготвите краката си за тен?

Както бе споменато по-горе, овлажняването е от решаващо значение. Добре хидратираната кожа загаря по-бързо и е по-малко податлива на раздразнения. Ето защо, когато лятото е на път да започне и планирате лятната си почивка, продължете да дарявате кожата си с вода всеки ден. Освен това, около 30 минути преди слънчеви бани, нанесете слънцезащитен крем. Не забравяйте да прилагате отново продукта с UV филтър на всеки час. Ако планирате да прекарате свободното си време по активен начин, вместо да лежите на плажа, можете да опитате с SPF 20 крем.

Как да се сдобиете с тен на краката – полезни съвети

На първо място, започнете излагане на слънце на частите на тялото, които реагират на слънцето най-малко. Ако те станат кафяви като последните, използвайте следния трик – изложете ги на слънце. На второ място, не бръснете краката си всеки ден, дори ако забележите малки косъмчета. Благодарение на това Вашите крака ще хващат тен по-бързо и косата Ви ще бъде по-светла и по-малко видима заради слънцето. На трето място, хидратирайте кожата си преди и след слънчеви бани. В крайна сметка, добре овлажнената и добре подготвената кожа хваща тен значително по-бързо. Четвърто, използвайте различни слънцезащитни продукти за различни части на тялото. За да стане по-ясно, използвайте крем с най-ниската концентрация на SPF върху краката си, докато покривате останалите части на тялото с по-висок SPF. На пето място, дръжте тялото си перпендикулярно на слънцето, защото по този начин цветът на кожата Ви ще потъмнее по-бързо. Обръщайте тялото си нагоре/надолу на всеки половин час. Шесто, тенът Ви ще бъде по-равномерен и издръжлив, ако се сдобиете с него, докато спортувате, разговаряте или се разхождате по време на друга физическа дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *