Лице

Гримиране с Bare Minerals® – стъпка по стъпка

Какво е Bare Minerals®?
Bare Minerals® е козметична линия на марката Bare Escentuals Company, основана през 1976 година в Калифорния. От самото началото, тази компания произвежда и промотира натурални козметични продукти, които не съдържат вредни съставки.

Те стават изключително известни след пускането на пазара на фон дьо тена Bare Mineral Foundation. Този продукт се рекламира като напълно натурален и свободен от консерванти фон дьо тен. Това е огромен пробив в козметичната индустрия. Клиентите направо се влюбили в Bare Minerals. Това е първият фон дьо тен, който не съдържа масла, талк и аромати, което го прави изключително атрактивен за дамите с чувствителна кожа. Формулата му е обогатена с слюда, бисмут оксихлорид и цинков оксид, които подхранват кожата, забавяйки процеса на стареене. Всеки продукт от линията Bare Mineral също съдържа и титанов диоксид, който отразява ултравиолетовите лъчи и създава защитна бариера срещу слънчевите лъчи. Всеки продукт има различен слънцезащитен фактор, в зависимост от количеството на титанов диоксид, съдържащ се във формулата.

Bare Minerals Sminke

Първата крачка към перфектна и безупречна кожа е продуктът Skin Rev-er Upper от линията Bare Minerals. Това е продукт, които омекотява повърхността на кожата Ви. Трябва да се използва като подготовка преди нанасянето на минералния фон дьо тен. Той е бодат на витамини и минерали, които хидратират кожата за целия ден, когато имате грим. Също така съдържа салицилова киселина и гликолова киселина, които почистват запушените пори, оставяйки кожата чиста и свежа.

Когато кожата Ви вече е готова, можете да продължите напред и да нанесете фон дьо тена Bare Mineral Foundation. Този фон дьо тен е под формата на свободна пудра и затова е необходимо да го нанасяте с четка. Вземете малко количество пудра с четката и с леко потупване нанесете върху лицето, след това пак с помощта на четката отстранете излишното количество. Минералния фон дьо тен е много ефективен, затова съвсем малко количество от пудрата ще е достатъчно, за да се свърши работата. Дори ако имате суха кожа, можете да използвате този прахообразен фон дьо тен. На пипане този минерален продукт е много кремообразен, не оставя петна и се лющи. Независимо от типа на Вашата кожа, минералният фон дьо тен Ви предоставя леко до средно покритие, естествен вид и свежа кожа.

Bare Minerals Sminke0След като сте нанесли фон дьо тена, можете да прикриете пигментациите. Компанията производителка на тази линия козметични продукти препоръчва използването на малка стегната четчица и на фон дьо тена за целево покриване на несъвършенствата по кожата. Чрез леки потупващи движения, този продукт се нанася много лесно и предоставя пълно покритие и прикриване дори на много тъмни кръгове под очите. Линията Bare Minerals Ви дарява с безупречно изглеждащ грим!

Недостатък на продуктите от линията Bare Mineral е, че прокутите изискват четка за нанасянето. Козметичният продукт се продава сам по себе си, а четката се продава отделно. Освен ако не притежавате добра четка тип кабуки, ще трябва да си закупите качествена такава за около 50-60 лева.

Най-голямото предимство на серията Bare Minerals дълготрайността на продуктите и особено на фон дьо тена. Издържа цял ден без да е необходимо да го оправяте. Т-зоната остава матова, а зоната на бузите не се изсушава. Продуктите Bare Minerals са на достъпна цена и всеки фен на гримовете може да си ги позволи. На всичкото отгоре клиентките ще бъдат много доволни да разберат, че компанията предлага персонализирани комплекти с необходимите средства за нанасяне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *